ápr 30, 2018
11303 Megtekintés
0 0

Eu pénz off, nyugdíj is veszélyben lehet. Az EU bekeményít. FRISS!

Írta

EU pénz most már szinte biztos hogy elveszik…

Az Európai Bizottság nem hülye. Várható volt hogy megtalálja azt a megoldást, melyet sem hazánk sem Lengyelország nem tud megtámadni. Kitalálták ugyanis azt a megoldást, miszerint véglegesen elvágják Magyarországot az EU pénz forrástól. Mindezt közben teszik úgy, hogy a tényleges kedvezményezettek ne szenvedjenek kárt semmiben. Miről is van szó?

A hangsúlyt az igazságszolgáltatásra helyezték. Lássuk be itthon az igazságszolgáltatás hagy némi tennivalót maga után. Az EU ezt pontosan tudja. Épp ezért a 2021-27 évi javaslatban már szerepel az a kritérium, miszerint a kifizetések azonnali felfüggesztésével jár, ha egy tagállam igazságszolgáltatása nem egyezik az EU alapértékeivel. Azaz ha az EU úgy ítéli meg, hogy az “EU Pénz” felhasználása nem megfelelő akkor konkrétan nem kapunk egy vasat sem.

Ez persze alapvetően nem zavarná az Orbán kormányt. Ezért tovább csavarta az EU a dolgot. Amíg a kifizetések megszünhetnek hazánknak, addig a teljesítési kötelezettség nem. Ugyanis a fenti modifikáció nem befolyásolja a visszafizetéseket. Az EU kassza felé akkor is meg kell fizetnünk a tartozást, ha közben 2021-től már egy petákot sem kapunk.

Az EU-nak van még ötlete…

A fenti pont csak az egyik ami érinti hazánkat. Az EU egész egyszerűen szembekerült Magyarországgal, és mint ilyen szembenálló, várható volt, hogy nem ússzuk meg ennyivel. Kerestek egy másik cikkelyt is a 7-es cikkely mellé. Ez a még kevésbé ismert 322-es cikkely – lassan az összes megszorító cikkely előkerül – ezen cikkely értelmében:

Az uniós döntéshozók (a tagállamok) rendeletben határozzák meg a költségvetés „végrehajtására, valamint az elszámolások végzésére és ellenőrzésére vonatkozó eljárást”, illetve „a pénzügyi szereplők, és különösen az engedélyezésre jogosult tisztviselők és a számvitelért felelős tisztviselők felelősségére vonatkozó szabályokat”. (HVG fogalmazta meg)

De mit is jelent ez.

Szorosan összefügg a 322-es cikkely a fenti EU pénz elosztásával. Azaz amennyiben megállapítást nyer, hogy az igazságszolgáltatás messze nem megfelelő, akkor az EU fogja elosztani a pénzeket a tagállami hatóságok helyett. Konkrétan ők fogják megmondani, hogy mit és mire lehet felhasználni. Nyilván Orbán (és főleg csatlósai) ez ellen erősen fognak tiltakozni, de persze a 7-es cikkely értelmében lassan elveszítik a döntéshozatali, beleszólási jogukat. A kör lassan bezárul. Erre mondják, hogy se pénz se posztó.

Hirtelen eszembe jutott a nyugdíjreform is. Sokan nem tudják, de a nyugdíj nem kötelezően kifizetendő. Bizony nem. A miniszterelnök / kormány bármikor dönthet, úgy (lehet az gazdasági, vagy egyéb “országérdek”), hogy a nyugdíjak kifizetését felfüggeszti. Így szól:

Az Alaptörvényben már nem szerepel a társadalombiztosítás intézménye. Az állam bármikor dönthet úgy, hogy drasztikusabban csökkenti a nyugdíjakat, mert a nyugdíjra nincs alkotmányos garancia, nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj. (2016)

Kedves nyugdíjasok, felesleges dühöngeni, viszont van még idő a koldulásra.

Miért a nyugdíjasok jutottak eszembe? Egyszerű, ha a dolgozó embert – azaz a potenciális pénzforrást – kezdi el bolygatni a kormány (ami megmarad ha az EU elvágja a pénzforrásokat),  akkor hamar pofára fog esni. Azt nem bántjuk akiből megélünk. A nyugdíj egy kiadási forma, semmilyen pluszt nem termel. A decemberben, és a választások előtt kiosztott Bözsicsekk forint milliárdokat vitt el, melyet EU forrásokból akartak pótolni.

Kedves nyugdíjasok… drága “Bözsiimádó fanok”. Az érzés megfizethetetlen lesz, ha végre rá tetszenek ébredni “Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon!”. Nincs EU pénz amiből visszatermelje az ajándékot a kormány, a dolgozókat nem sújthatja tovább, mert ütközik az igazságszolgáltatásra tett EU javaslatokkal. Viszont a kiadásokat drasztikusan csökkenteni kell. Mi marad? Bizony, bizony… most még el lehet adni a pénztárcákat, mert lassan felesleges lesz, pénz úgy sem lesz benne. De Orbán megmondta … “Győztünk”…

Visszakanyarodva és végszó…

Ahhoz hogy a 322-es cikkelyt bármilyen formában megakadályozzák az EU tagállamok, döntő többségi ellenhang kell. Azaz 65%-ban a 322-es cikkely ellen kellene szavazni a tagországoknak. Lássuk be Magyarország, és Lengyelország közel sem képez 15 tagországot, szóval nem az a kérdés hogy mikor lesz a “nagy zakó”, hanem az hogy utána fel lehet-e állni egyáltalán.

 

Hozzászólások ehhez Eu pénz off, nyugdíj is veszélyben lehet. Az EU bekeményít. FRISS!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..