jan 3, 2019
78 Megtekintés
0 0

Ellenzék ma. Rendkívüli ülés, és ami utána következett.

Írta

Érdeklődés hiányában elmaradt a rendkívüli ülés.

Mai napra az ellenzék egy rendkívüli ülés volt a terv. A rendkívüli ülésnek két fő pontja lett volna. Az egyik hogy a rabszolgatörvény megszavazása érvénytelen alapokra helyeződtek, hiszen a képviselők a kártyájuk behelyezése nélkül is szavazhattak, így elvesztette a szavazás a legitimitását. A másik pont az MTVA székházban – az ellenzéki politikusok szerint – jogtalanul kezelt helyzetre irányult volna. A Fidesz erre annyit reagált hogy “nem vesz részt az ellenzék színjátékában”. Így a rendkívüli ülés a Fidesz (azaz a 2/3 hiányában) érvényét vesztette.

Rendkívüli ülés margójára.

Kövér László azért még elintézte, hogy a sajtó ne jelenhessen meg a rendkívüli ülés alkalmával. Viszont az ellenzéki pártok képviselőit úgy néz ki már elég nehéz meglepnie a Fidesznek. Fogták magukat és kivonultak a Parlament lépcsőjére. Itt egy rögtönzött fogadalmat is tettek. Lehet szidni akár egyik akár másik ellenzéki pártot, de az tény hogy egyre többször állnak egymás mellett. Összhangba kerültek, akár így akár úgy. Az amit a választások után többen is követeltek talán most fog beérni. Esélyesnek néz ki egy összellenzéki összefogás. A DK, MSZP, Párbeszéd, Momentum, Jobbik, LMP is jelen volt a szabotált rendkívüli ülés utáni fogadalomtételen.

Mindeközben az országban.

Térképen a tüntetések helyszíneiBár Gulyás Gergely szerint az ellenzéki pártok, és a tüntetők is közröhej tárgyát képezik, mégis egyre több és több a tüntetés, és már országosan is. A Szakszervezetek is a sztrájk felé hajlanak. Országszerte több mint 500 megmozdulás történt az elmúlt pár hétben, és úgy néz ki hogy bizony ez a szám egyre több és több lesz. A Fidesz a régi szlogennel újabb plakátpropagandát kezd. “Magyarország jobban teljesít”. Minden csatornán, minden mocsoklapban az folyik, hogy az ellenzék semmit sem ér, a tüntetők pedig pár százan esetleg pár ezren vannak.

Egyet nem igazán értett meg a Fidesz. Ez mind, mind olaj a tűzre. Most kellene elhallgatni, csendben maradni, és engedni a tüntetéseknek. Sem Áder, sem O1G nem képes felfogni, hogy a hatalmi rendszerük szép fokozatosan magába roskad.

Ne feledd! Neked is kell egy Jobb Magyarország!

Ha tetszik a munkásságunk kérlek támogass minket egy kedveléssel ITT

A JM-Online szerkesztősége nem kér pénzt, bármilyen anyagi támogatást. Mi annak örülnénk ha minnél szélesebb körben érdekelné az embereket az igazság! Ezért nagyon fontos a Social Média ereje, és nagyon Fontos a kedvelés, megosztás és a véleményed kifejtése!

Kategóriák:
JM Online - Belföld

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..